ריב שכנים הוא עניין נפוץ לצערנו, על מה לרוב יש ריב בין שכנים ולמה זה נושא שחוזר על עצמו? עו"ד סכסוך בין שכנים מכיר את הנושא לעמוק ובעל המיומנות לפתור מצבים מורכבים של סכסוכים וריבים בין שכנים.
ריב שכנים
ריבי שכנים מורידים משמעותית את איכות החיים וגורמים למתחים ולחץ ואווירה מאוד לא נעימה, לא פעם מצבים בהם יש ריב שכנים בהם אחד או שני הצדדים מגיעים לאלימות של ממש. הרבה חושבים כי ריבי שכנים קורים בבניינים, בתים משותפים וכדומה אך יש ריבים בין שכנים גם אלא גם בבתים פרטיים בהם היחסי שכנות הופכים למטרד גדול לחיים במצב של ריב כזה או אחר ההופך את יחסי השכנות לבלתי נסבלים. ל
על מה יש ריב בין שכנים?
ריבים בין שכנים לרוב יהיו על הסגת גבול או סיפוח רכוש שאמור להיות משותף, כמו חניות, גג או מחסן חדר מדרגות וכו. גם עברות בניה ובעיקר כאשר יש זכויות בניה משותפות יכולות לגרום לסכסוך גדול. יש ריבים על רעש כמו כן על עסק שנפתח באופן לא חוקי ועוד. יש משמעות לכיצד הריב מנוהל וחשוב לדעת כי בית המשפט יוכל לפסוק פיצויים לשכנים שאותם השפילו הפחידו או שספגו קללות והוצאת דיבה וכמובן במידה וספגו אלימות פיזית כמו גם מילולית או השחתת רכוש וכיוצא בזה.
כיצד ניתן למנוע ריבי שכנים ?
התנגדות לתכנית בניה – על מנת להימנע מכל הקשור בריב עם השכן ניתן לעשות פעולות שיכולות לחסוך ממך ריבים וסכסוכים. כאשר קונים או עוברים אל נכס חשוב לבדוק את סביבתו ואם מדובר בבניין, חשוב לבדוק את הבניין עצמו ולא רק את הדירה בה מתגוררים. יש לבדוק את מצב התחזוקה והניקיון בבניין ובסביבתו ולעבור על תקנון בית משותף. יש על ידי השוואה לתכנית המקור לבדוק האם ישנן חריגות בניה ובמידה שיש לחזות מראש כי יש סיכוי גבוה להיכנס לריב על נושא זה. ניתן גם להכיר את השכנים לפני השלמת העסקה ולראות האם יש אפשרות לשכנות טובה. כמובן שיש מקרים בהם למרות הבדיקות שלא העלו כל ממצא בעייתי מתחילות בעיות חדשות שלא היו בעבר, אך בהחלט ניתן לצמצם את הסיכונים כך ולבחור נכס שיטיב עמכם לאורך זמן ויאפשר שקט ושלווה. ניתן לפנות בנושא אל עו"ד לליקויי בניה
מה עם הריב מסתבך – 3 אפשרויות נגישות
במקרה ויש הסלמה זכרו שתוכלו לפנות אל המשטרה, כדאי לפנות אל גוף זה כאשר צריך פתרון מידי למצב בעל סכנה או מצוקה גבוהה אך זהו פתרון זמני כשלרוב יפנו אתכם לפתור את הריב בבית המשפט. חשוב לא לחכות למצבים קיצוניים ולקבל ליווי צמוד של עורך דין כבר בשלב הראשוני בתחילת הסכסוך. (ניתן לפנות למשטרה עד שלושים יום מהפלישה ובמקביל אל עו"ד מקרקעין גם כאשר מדובר על פינוי פולש מהנכס)
ניתן במידת הצורך להשתמש בחוק למניעת הטרדה מאיימת שמגיע להגן על הנפגע במצב בו ישנה הטרדה של אדם אחד על אחר המאיימת כי פוגע וישוב לפגוע במאוים ובשלוות חייו כמו גם בחופש החירות שלו או בחופש שלו לפרטיות או כאשר יש חשד סביר להאמין כי יפגע בגופו. במצב זה יש אפשרות לעורך הדין שלך לדאוג כי בית המשפט יבחן האם האדם המאיים בעל עבר בנושא וגם האם יש בסיס סביר להאמין כי יאיים או יפגע שוב.
במצב של סכסוכים עקב ריח או לכלוכים ורעש ניתן לקבל תמיכה מהרבה תקנות שמטרתן להיות לנו לעזר. האם ידעת שלמשל במטרדי רעש קבוע בחוק שאין על אדם לצעוק לנגן או לשיר, כמו גם להפעיל ולהרעיש עם טלוויזיה, פטפון, רמקול, רדיו או מגבירי קול בשעות הלילה (מאחת עשרה בלילה ועד שבע בבוקר) אך גם בשעות הצהריים בין 14:00 ל-16:00 מלבד חגיגה במועדים מסוימים כגון ליל יום העצמאות ליל ירושלים ועוד.
בכל הקשור אל מטרדי ריח רע היכולים לנבוע ממספר גורמים ,כמו מפעלים, ביובים וכדומה, ניתן לפנות אל עורך דין המייצג סכסוך שכנים, כך שידאג לחסוך ריב מיותר שלא לצורך ולהגיש תלונה אל משרד איכות הסביבה, לא פעם הבעיה אינה קשורה בשכנים ונוצר ריב עקב האשמות ללא בסיס וחבל.
לסיכום
המטרה היא לחסוך את הריב במידה וניתן, למצוא את הפתרונות למטרדים ללא לפתח מחלוקות מיותרת, אך לעתים אין זה תלוי בכם וריבים מתפתחים מסיבות כאלו ואחרות, כאשר אתם ניצבים מול ריב בין שכנים אל תעברו זאת לבד. שימרו על קור רוח והתקשרו עם עורך דין המתמקצע בתחום על מנת לשמור על הזכויות שלכם ולהגן על האינטרסים שלכם. למידע ליווי וייעוץ תוכלו לפנות אלינו בכל שלב, עדיף מוקדם ככול הניתן וזאת על מנת למנוע טעויות נגררות ולפעול באופן שיפגע בסיכוי שלכם להגיע אל מיצוי הזכויות שלכם.